Trenerattesten

Postet av Kontoret den 6. Mar 2021

Fra grasrottrenerkurs fotball på Lusetjern kunstgress

Norges Idrettsforbund lanserer trenerattesten, et elæringsprogram med fokus på de viktigste oppgavene og forventningene som stilles til trenere. Trenerattesten kommer i to versjoner - en for trenere i barneidretten og en for trenere i ungdomsidretten.

Barn og unge skal oppleve idrettsglede i et trygt miljø. Trenerattesten gir et godt utgangspunkt for å lykkes som trener, slik at utøverne møter et mer helhetlig kvalitetstilbud uavhengig av trener, idrett eller klubb.

Når Trenerattesten er fullført blir kompetansen synlig på den enkeltes idretts-CV, og det gir tilgang til fagstoff og tips fra noen av Norges beste trenere og utøvere.

Les mer om trenerattesten på Norges Idrettsforbund sine sider. Der finner du også lenke til selve elæringsprogrammet.Kommentarer

  • Hans Terje Bakke

    Jeg gjennomførte nettopp disse for moro skyld, både delen for barn og unge. Jeg følte at målgruppa her var på nivå med barnas rettigheter presentert av Tøffe Tøflus. Det var totalt tre spørsmål om noen prosenter tatt ut av løse lufta. (Som at det er 93% som har vært innom organisert idrett, som om det nøyaktige tallet har noen betydning.) Innholdet i seg selv er vel og bra og til ettertanke for mange som tar trenergjerningen som selvsagt. Men ambisjonsnivået her var påfallende lavt ift reklamen. Og noe alle som har hørt introduksjonen til grasrottrener del 1 allerede har fått med seg. Så som "kjekk påminnelse" å skumme igjennom, fint. Men som nok en formell kompetanse på CVen: patetisk.

    25 april 2021

Logg inn for å skrive en kommentar.